Opinió

Busos elèctrics: una millora de la qualitat de l'aire

El proper mes de desembre circularan per la ciutat vuit busos 100% elèctrics, és a dir, amb zero emissions, que transportaran usuaris de les principals línies urbanes

Presentació dels 8 nous busos 100% elèctrics
Presentació dels 8 nous busos 100% elèctrics

Aquest nombre de vehicles suposa pràcticament la meitat de la flota. La resta de vehicles són híbrids.

Fa més d’un any que vàrem prendre aquesta decisió, que ara ens situarà al capdavant de les ciutats que treballen per la reducció de contaminants a l’aire urbà que tots respirem. Aquesta decisió és transversal, és a dir, és beneficiosa per a tothom. Tothom en treurà profit (usuaris i no usuaris) de la modernització del nostre servei de transport públic.

La qualitat de l’aire és un dret i una obligació universal. Malauradament i per diverses circumstàncies, globalment estem reaccionant tard, però localment no deixarem de treballar. La crisi climàtica i energètica és una realitat i amb aquest horitzó planifiquem altres mesures de mobilitat sostenible per la ciutat. Així, la revisió del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible continua avançant. Ben aviat es farà el retorn tècnic del procés de participació ciutadana i s’iniciarà la darrera fase del nou document. Una fase propositiva que ens ha de dibuixar un nou escenari ambiental a la totalitat del terme municipal. Les propostes han de servir per afrontar nous reptes per nosaltres i perquè les noves generacions es trobin un entorn en les millors condicions possibles. En aquest sentit, hem de ser responsables i generosos.

David-Aaron López i Martí

Regidor d’Urbanisme i Mobilitat