Opinió

Revisem el pla de mobilitat

Estem en plena revisió del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Manresa, un llarg i complex procés de diagnosi, reflexió i presa de decisions. Ara, s’està acabant el procés de participació ciutadana

El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Manresa es troba en procés de revisió
El Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Manresa es troba en procés de revisió

Volem i/o podem canviar les rutines de la nostra mobilitat? Tu vols fer-ho? Aquestes i altres preguntes són clau per afrontar la transformació de la ciutat. Els nous temps fan canviar molt més ràpidament les coses, i la mobilitat de la ciutat i la comarca no en són una excepció. Si volem una Manresa més acollidora, saludable i avançada hem de repensar del tot l’ús que fem de l’espai públic per moure’ns. Un espai públic que, d’altra banda, és molt limitat.

La transformació de la ciutat amb la mirada des de la mobilitat s’accelerarà. Haurem d’afrontar canvis de xip en la manera de moure’ns per poder assolir un nou model més clar i entenedor, que ens faci atractius i competitius.

Desplaçar-se a peu, en transport públic, a dues rodes o a quatre rodes, tenint en compte que, tot alhora, no podrà ser. Caldrà triar, prioritzar, definir la imatge de ciutat saludable i continuar la transformació.

Necessitem disposar d’un pla nou que, conjuntament amb altres estratègies, ens prepari per als canvis socials, econòmics i ambientals que ja tenim a sobre.

Ens en sortirem. Planificarem les millores de la mobilitat respecte de la comarca, enfortirem la cohesió dins del terme municipal, reforçarem el paper del nucli urbà de la ciutat i farem dels barris uns espais on s’ha de percebre que arriba de forma directa la millora de la qualitat global dels desplaçaments.

David-Aaron López i Martí

Regidor d’Urbanisme i Mobilitat