Notícies

El pacte de govern entre ERC, PSC i Impulsem posa el focus en el desenvolupament dels projectes estratègics per Manresa

Els tres partits signants es comprometen també a impulsar polítiques per donar resposta al malestar de la ciutadania i millorar el seu dia a dia

El pacte de govern entre ERC, PSC i Impulsem posa el focus en el desenvolupament dels projectes estratègics per Manresa
El pacte de govern entre ERC, PSC i Impulsem posa el focus en el desenvolupament dels projectes estratègics per Manresa

El pacte de govern entre ERC, PSC i Impulsem per governar Manresa els propers quatre anys posa el focus en el desenvolupament dels projectes estratègics que ja estan en marxa a Manresa i que aquest darrer mandat han estat aprovats per un ampli consens de grups polítics, entitats i ciutadania. Així, en el document que han signat les tres formacions polítiques, es fa esment específic al projecte de la Fàbrica Nova, per “posicionar Manresa com a pol de coneixement destacat a Catalunya i atraure persones amb talent i iniciativa, que aportin un valor afegit a l’economia manresana” i al polígon del Pont Nou per crear sòl industrial, atraure empreses i generar llocs de treball. També fa referència la transformació de la carretera de Cardona i el disseny de la nova carretera de Vic, a la millora de l’Anella Verda i la incorporació de nous carrils bici estratègics, i a la remodelació i creixement de la zona esportiva del Congost.

En l’àmbit social, els tres partits es comprometen a estimular l’oferta d’habitatge digne i a prendre mesures per reduir la xifra d’habitatges buits a la ciutat. El pacte també recull que “abordarem decididament el problema de les ocupacions d’habitatges, especialment les que generen situacions conflictives”. Pel que fa al Centre Històric, les tres formacions polítiques consideren estratègic “transformar-lo i revitalitzar-lo amb noves iniciatives”.

El nou govern municipal s’organitzarà en quatre àrees: Serveis Generals, Territori, Serveis a les Persones i Desenvolupament Local. La distribució de les àrees, de les tinences d’alcaldia i regidories, i la resta d’atribucions del cartipàs municipal es farà de manera equitativa en funció del nombre de regidors i regidores obtinguts en les darreres eleccions. A més, tots tres grups es fan corresponsables de l’acció de govern i es comprometen a treballar transversalment per assolir els objectius fixats.

Donar resposta al malestar ciutadà

ERC, PSC i Impulsem comparteixen la diagnosi que els resultats electorals mostren la desafecció d’una part de la ciutadania i, amb aquest acord, es proposen donar-hi resposta i treballar per incrementar la seva implicació i millorar el seu dia a dia, amb iniciatives que abordin tant els aspectes més quotidians com els grans reptes relacionats amb la promoció econòmica i industrial, la cohesió social, la inseguretat i l’incivisme, l’habitatge, la mobilitat sostenible i la millora de la via pública.

D’aquesta manera, les tres formacions segellen un pacte per a Manresa basat en projectes i propostes de ciutat que donin resposta a les demandes de la ciutadania. L’acord recull que “només una coalició àmplia, amb mirada llarga, que representa una part molt important de la centralitat política manresana i que fa valdre tot allò que ens uneix, amb la necessària confiança mútua, pot liderar aquests grans reptes”.